Harmóniában élni a természettel: Vitor Vilhena Arrifóias tanyájának kortárs tervezése, Portugália

Arrifóias, Alentejo

A szokatlan kortárs tervezési ötleteket már többször megvitattuk a Forum Cityn. Ebben a cikkben az olvasók megismerhetik egy szokatlan épület eredeti formáját Portugália egyik természeti területén. Vitor Vilhena építész egy modern szállodát tervezett a gyönyörű Arrifóias birtokon, Alentejóban, Portugáliában.

A terület természetes domborzata nagyon sajátos. A tervezési és építési ötletek úgy valósulnak meg, hogy a tájat nem hagyják érintetlenül, így az épület szépen illeszkedik a környezetébe. A helyiség teljes alapterülete 175 négyzetméter, és két blokkból áll, amelyek egy L alakú térré állnak össze.

Messziről ez a kortárs ház úgy néz ki, mint egy óriási üreges szerkezet, amely átvágja a dombokat… A fehér dobozhoz közeledve észrevehetjük a lakópark részleteit, például a tágas teraszt és az úszómedencét.

Az épület belseje még nyers, de látható, hogy kis ablakai vannak, ami vizuálisan csökkenti a helyiség terét, és feltárja a napfény hiányát. Összességében ez egy nagyon érdekes és eredeti projekt, és örömteli, hogy a házat körülvevő természetes környezethez nem nyúltak hozzá, az épület üres, hideg hangulata ellenére.

Arrifóias, Alentejo
Arrifóias, Alentejo
Arrifóias, Alentejo
Arrifóias, Alentejo
odemira 20
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: